Kykladene

”Kyklade” kommer fra det greske ordet for sirkel, og refererer til øyene som omringer den antikke, hellige øyen Delos (ved siden av Mykonos). Av de 39 øyene som utgjør Kykladene er 23 av disse fortsatt bebodd. Disse er (i alfabetisk rekkefølge):
Amorgos, Anafi, Andros, Antiparos, Donoussa, Folegandros, Ios, Iraklia, Kea, Kimolos, Kithnos, Koufonissia, Milos,
Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Schinoussa, Serifos, Sifnos, Sikinos, Syros, og Tinos.

Hver øy er aldeles nydelig, og har sin egen sjarmerende særegenhet. Noen av disse er verdensberømt for sin vakre solnedgang, andre for sitt kosmopolitiske natt og-uteliv.

Alle er kjent for sine kubiske, små hvitvaskede hus i trange blomsterfylte gater, sine ti-talls små kapeller spredt i landsbyer langs kysten og i de mest fjernliggende områder, hyggelig lokalbefolkning, god mat, og fantastiske strender med krystallklart vann. Innen noen få timer kan man seile fra den ene til den andre øyen, og oppleve noe nytt og spennende.

Denne introduksjonen er kun ment som en liten guide til seiling i disse øyene, mer informasjon finner du på ulike websider som spesialiserer seg på disse vakre øyene. Klikk på navnet til hver øy for link til side med mer informasjon og bilder (foreløpig på engelsk, men kommer snart på norsk).