Marathi og Loutraki

Marathi er en av de beste sandstrendene på Akrotiri, lunt og trygt uansett vindretning, og med flott krystallklart vann. Stranden er delt i to av en lang molo, og på begge sider er det utleie av solsenger og parasoller.

Marathi har to kafeer, tre restauranter og et par beach-barer. Suzanna og Nikos’ fiskerestaurant Patrelantonis på Marathi regnes som en av Chanias beste, og ble filmet i Food serien til Discovery Channel. Blant mine favorittretter er grillede grønnsaker servert med fersk geitost, grillede sardiner, fylte kalamari og spagetti med sjømat.

På motsatt ende av Marathi- stranden finner du Giannis’ sin lille strandrestaurant hvor sjømaten fiskes av hans bror og far. Her anbefales de lettfriterte lokale smårekene,  ferske kråkeboller og greske kjøttboller. Tzatzikien deres er blant den beste man kan få.

Begge disse restaurantene er også åpne om kvelden.

Loutraki er en langgrunn sandstrand i en idyllisk, lun bukt med krystallklart vann og utleie av noen få solsenger og parasoller. En populær beach-bar som frekventeres av Chanias unge voksne ligger langs buktens ene side. Like ved er det en restaurant som også er åpen om kvelden.

Klikk for større bilder