Beskrivelse

Villa Thimari er en nydelig, stor bolig med fantastisk utsikt til sjøen og fjellene. Thimari er det greske ordet for timian, en vakker, viltvoksende lav busk med nydelige små blomster og en uforglemmelig duft. Thimari er det mye av på Kreta, og spesielt i dette området. Eiendommen har flott beliggenhet i utkanten av Plaka, i Apokoronas-området, øst for Chania.  Det er høy standard på konstruksjon og valg av materialer. Den store tomten på 4 mål er delvis opparbeidet hage og delvis naturtomt.

Boligen inneholder 3 soverom, 2 bad, stue med peis og åpen kjøkkenløsning, vaskerom, flere terrasser, og et flott bibliotek/4. soverom med utgang til terrasse med  nydelig sjøutsikt.

Utenfor stuen og den romslige overbyggede terrassen er en ideell plass til et infinity-svømmebasseng med utsikt til sjøen.

Ved husets østre side er det en stor utebod og et stort studio-bygg som lett kan omgjøres til en gjestebolig.

Dette er en meget flott eiendom med en veldig attraktiv beliggenhet. Alle dokumenter er godkjent og klargjort for salg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger nydelig til ovenfor og i utkanten av Plaka landsby. Nabolaget består av eneboliger med store tomter til både helårbeboelse og feriebeboelse.  Plaka er en sjarmerende og tradisjonell gammel landby omringet av olivenlunder og kupert terreng. Her finner man et par dagligvarebutikker, et bakeri, 5-6 tavernaer, et par kafeer, og en liten jernvarebutikk “som har alt”. De fleste av disse ligger rundt landsbyens “platia” (village square) hvor kirken står i sentrum.

1 km nedenfor Plaka er Almyrida, den populære kystlandsbyen med 2 flotte sandstrender.

Apokoronas-området er kjent for sitt grønne landskap og mange autentiske landsbyer.
Les mer på http://www.almyra.no/apokoronas-almyrida-plaka-kokkino-horio-og-flere/

Arealbeskrivelse

1. etg. (bakkeplan) er på 118 m2 og består av en romslig inngang/hall/trappegang, en stor og luftig stue med peis og åpen kjøkkenløsning, et vaskerom, ett soverom, og ett bad med dusj. Stuen har fantastisk utsikt til Souda bukten, Akrotiri-halvøyen, Almyrida-stranden, sjøen, og fjellene. Fra stuen er det utgang til en stor overbygget terrasse med like flott og enda bredere utsikt.

På bakkeplan ved husets østre side er det en stor utebod på ca. 20m2 , og et studio-bygg som er på ca. 68 m2. Studio-bygget inneholder 2 rom hvorav det minste har vann og avløp, og kan mot en beskjeden investering omgjøres til bad. Studio-bygget kan dermed enkelt omgjøres til et romslig gjestehus.

2. etg. er på 81 m2 og inneholder 2 soverom, et bad med badekar, og et stort rom som benyttes til bibliotek. Fra biblioteket er det utgang til 2 store terrasser med nydelig utsikt; en mot nord og en mot sør. Nord-terrassen ser utover Souda-bukten, havet, og fjellene. Sør-terrassen har utsikt til fjellene og innenlands-landskapet. Det største soverommet har også utgang til terrassen mot nord.

Til siden for studio-bygget er en ny (2017) carport på 26 m2.

NB! Alle oppgitte arealer er bruttoarealer (inkluderer utvendige vegger).

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Bilvei frem
Garasje/P-plass
Offentlig vann/kloakk
Peis/Ildsted
Utsikt
Innlagt strøm
Innlagt vann
Turterreng
Adkomst/Tomteforhold

Tomten er på 4028 m2 og har fantastisk utsikt til sjøen og fjellene. Hele tomten er innegjerdet, delvis med steinvegg og delvis med gjerde.
Innkjørselen med porten er privateid.

Standard

Boligen holder høy standard. Alle gulv er flislagt, inngangsdør og innerdører med karmer er av anegre (en type mahogany), badene er pent flislagt, og kjøkkeninnredningen i heltre kastanje. Det er air-con på soverom og i stue, og BEHA panelovner (fra Norge) til oppvarming i alle rom. Varmekabler på bad i 2. etg. Vinduer og terrassedører i hvit aluminium. I studio-bygget er der air-con og BEHA panelovner på begge rom, og det største rommet har varmekabler i gulvet. Der er en reservevanntank på 2000 liter med trykkpumpe. Satelitt med mange internasjonale kanaler. Satelitt internett / wifi i huset.

Dette er en meget flott eiendom med en veldig attraktiv beliggenhet. Alle dokumenter er godkjent og klargjort for salg.
Prisantydning Euro 675.000 pluss omkostninger.

Omkostninger i tillegg til pris:

Ca. 3 % overdragelsesskatt til staten
0,6 % tinglysningsgebyr
Ca. 1,5-2 % advokat honorar
Ca. 1,5-2 % notar honorar
2,5 % pluss MVA i meglerhonorar
Evt. fullmakt til advokat, Euro 100

Kjøp av eiendom i Hellas

Jeg har 15 års erfaring med salg av eiendom, bygging av boliger og utvikling av eiendom i Hellas. Gjennom et bredt nettverk av meglere som dekker de fleste øyer og områder på fastlandet, formidler jeg tomter, boliger og hoteller til salgs.

Eiendomsmarkedet på Kreta kjenner jeg spesielt godt. I løpet av 2001-2010 var jeg medeier i to Eiendomsmeglerkontorer i Chania, og styremedlem i Chanias Meglerforening. Eiendomsmarkedet på Kreta kjenner jeg spesielt godt. I løpet av 2001-2010 var jeg medeier i to Eiendomsmeglerkontorer i Chania, og styremedlem i Chanias Meglerforening. Jeg har deltatt i bygging av mange titals boliger på vestre Kreta, blant annet denne, i tillegg til megling av en stor mengde boliger og tomter.

Med inngående kunnskap om gresk eiendomslov, byggeforskrifter og et langvarig samarbeid med lokale arkitekter, ingeniører, advokater og byggmestere, tilbyr jeg konsulenttjenester på disse fagområdene.

Det er fortsatt en spesielt gunstig tid å investere i eiendom i Hellas. Gjennom Almyra kan jeg også bidra med profesjonell utleie av din bolig, og tilby rådgivning hva gjelder kjøp/bygging av type bolig, beliggenhet, innredning og leiepriser. Ta kontakt for en uforpliktende samtale, informasjon og referanser, hvis du har en drøm om bolig i Hellas.

Avstander

Avstander fra Villa Thimari:

1,6 km til Plaka sentrum med bil
2,5 km til stranden ved Almyrida
6 km til Kalyves, en større landsby med post og bank og et bra utvalg butikker og restauranter
35 km til Chania flyplass
130 km til Heraklion flylplass
30 km til Chania sentrum

Beliggenhet

 

Område galleri og annen informasjon

Forespørsel

Fornavn (må fylles ut)
Etternavn (må fylles ut)
Telefon nummer:
E-post (må fylles ut)
Antall gjester (må fylles ut)
Ankomst dato (må fylles ut)
Avgangs dato (må fylles ut)

Melding

Vennligst bruk kode, 4 siffer

captcha