Thimari – SOLGT aug 2021!

Price: Euro 495.000 pluss omkostninger
Location: Kreta, Chania, Plaka - Almyrida

Nydelig, stor villa med beste beliggenhet i Plaka, fantastisk utsikt og stor opparbeidet tomt.

Bedrooms:
3+1 Soverom
Bathrooms:
2 Bad

Beskrivelse

Villa Thimari er en nydelig, stor bolig med fantastisk utsikt til sjøen og fjellene. Thimari er det greske ordet for timian, en vakker, viltvoksende lav busk med nydelige små blomster og en uforglemmelig duft. Thimari er det mye av på Kreta, og spesielt i dette området. Eiendommen har flott beliggenhet i utkanten av Plaka, i Apokoronas-området, øst for Chania. Det er høy standard på konstruksjon og valg av materialer. Den store tomten på 4 mål er delvis opparbeidet hage og delvis naturtomt.

Boligen inneholder 3 soverom (hvor av de ene benyttes til kontor), 2 bad, stue med peis og åpen kjøkkenløsning, vaskerom, flere terrasser, og et flott bibliotek ( som kan omgjøres til soverom) med utgang til terrasse med nydelig sjøutsikt. Utenfor stuen og den romslige overbyggede terrassen er en ideell plass til et infinity-svømmebasseng med utsikt til sjøen. Ved husets østre side er det en stor utebod og et stort studio-bygg som lett kan omgjøres til en gjestebolig.

Dette er en meget flott eiendom med en veldig attraktiv beliggenhet. Alle dokumenter er godkjent og klargjort for salg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger nydelig til ovenfor og i utkanten av Plaka landsby. Nabolaget består av eneboliger med store tomter til både helårbeboelse og feriebeboelse. Plaka er en sjarmerende og tradisjonell gammel landby omringet av olivenlunder og kupert terreng. Her finner man et par dagligvarebutikker, et bakeri, 5-6 tavernaer, et par kafeer, og en liten jernvarebutikk “som har alt”. De fleste av disse ligger rundt landsbyens “platia” (village square) hvor kirken står i sentrum. 1 km nedenfor Plaka er Almyrida, den populære kystlandsbyen med 2 flotte sandstrender.

Apokoronas-området er kjent for sitt grønne landskap og mange autentiske landsbyer. Les mer på Om området.

Arealbeskrivelse
1. etg. (bakkeplan) er på 120 m2 og består av en romslig inngang/hall/trappegang, en stor og luftig stue med peis og åpen kjøkkenløsning, et vaskerom, ett soverom, og ett bad med dusj. Stuen har fantastisk utsikt til Souda bukten, Akrotiri-halvøyen, Almyrida, sjøen, og fjellene. Fra stuen er det utgang til en stor overbygget terrasse med like flott og enda bredere utsikt.

På bakkeplan ved husets østre side er det en stor utebod på ca. 20 m2 , og et studio-bygg som er på ca. 64 m2. Studio-bygget inneholder 2 rom som har vann og avløp, og det minste kan mot en beskjeden investering omgjøres til bad. Her er det varmekabler i det største rommet og air-con i begge rom. Studio-bygget kan dermed enkelt omgjøres til et romslig gjestehus.

2. etg. er på 81 m2 og inneholder 2 soverom, et bad med badekar, og et stort rom som benyttes til bibliotek. Fra biblioteket er det utgang til 2 store terrasser med nydelig utsikt; en mot nord og en mot sør. Nord-terrassen ser utover Souda-bukten, havet, og fjellene. Sør-terrassen har utsikt til fjellene og innenlands-landskapet. Det største soverommet har også utgang til terrassen mot nord.

Til siden for studio-bygget er en carport på 26 m2.

NB! Alle oppgitte arealer er bruttoarealer (inkluderer utvendige vegger). Se plantegning for hovedhuset ,målebrev tomt, og studio/bod/carport.

Fasiliteter
Balkong/Terrasse
Bilvei frem
Garasje/P-plass
Offentlig vann/kloakk
Peis/Ildsted
Utsikt
Innlagt strøm
Innlagt vann
Turterreng
Adkomst/Tomteforhold
Tomten er på 4028 m2 og har fantastisk utsikt til sjøen og fjellene. Hele tomten er innegjerdet, delvis med steinvegg og delvis med gjerde.
Innkjørselen med porten er privateid.

Standard
Boligen holder høy standard. Alle gulv er flislagt, inngangsdør og innerdører med karmer er av anegre (en type mahogany), badene er pent flislagt, og kjøkkeninnredningen i heltre kastanje. Det er air-con på soverom og i stue, og BEHA panelovner (fra Norge) til oppvarming i alle rom untatt biblioteket. Varmekabler på bad i 1. og 2. etg. og i stue og kjøkken. Vinduer og terrassedører i hvit aluminium. I studio-bygget er det air-con og BEHA panelovner på begge rom, og det største rommet har varmekabler i gulvet. Der er en reservevanntank på 2000 liter med trykkpumpe. Satelitt med mange internasjonale kanaler. Satelitt internett wifi i huset.

Dette er en meget flott eiendom med en veldig attraktiv beliggenhet. Alle dokumenter er godkjent og klargjort for salg.

Prisantydning Euro 495.000 pluss omkostninger.
Valutakalkulator

Omkostninger i tillegg til pris:

Ca. 3 % overdragelsesskatt til staten
0,6 % tinglysningsgebyr
Ca. 1,5-2 % advokat honorar
Ca. 1,5-2 % notar honorar
2,5 % pluss MVA i meglerhonorar
Evt. fullmakt til advokat, Euro 100

Kjøp av eiendom i Hellas

Jeg har 19 års erfaring med salg av eiendom, bygging av boliger og utvikling av eiendom i Hellas. Gjennom et bredt nettverk av meglere som dekker de fleste øyer og områder på fastlandet, formidler jeg tomter, boliger og hoteller til salgs. Eiendomsmarkedet på Kreta kjenner jeg spesielt godt. I løpet av 2001-2010 var jeg medeier i to Eiendomsmeglerkontorer i Chania, og styremedlem i Chanias Meglerforening. Jeg har deltatt i bygging av mange titals boliger på vestre Kreta, blant annet denne, i tillegg til megling av en stor mengde boliger og tomter.

Med inngående kunnskap om gresk eiendomslov, byggeforskrifter og et langvarig samarbeid med lokale arkitekter, ingeniører, advokater og byggmestere, tilbyr jeg konsulenttjenester på disse fagområdene.

Det er fortsatt en spesielt gunstig tid å investere i eiendom i Hellas. Gjennom Almyra kan jeg også bidra med profesjonell utleie av din bolig, og tilby rådgivning hva gjelder kjøp/bygging av type bolig, beliggenhet, innredning og leiepriser. Ta kontakt for en uforpliktende samtale, informasjon og referanser, hvis du har en drøm om bolig i Hellas.

Almyra i KAPITAL 07.09.2017 om kjøp av eiendom i Hellas.

Artikkel i Finansavisen 15.10.2016, les i hegnar.no 

Fasiliteter

  • Privat parkering Privat parkering
  • Garasje Garasje
  • Hage Hage
  • Inngjerdet eiendom Inngjerdet eiendom

Bekvemmeligheter

  • Wi-Fi Wi-Fi
  • Air condition i alle rom Air condition i alle rom
  • Fullt utstyrt kjøkken Fullt utstyrt kjøkken
  • Varme Varme
  • Peis Peis
  • TV TV

... Vis Mer

Avstander

Strand 2,5 km til stranden ved Almyrida

Butikk 1,6 km til Plaka

Flyplass 35 km til Chania flyplass (CHQ)

By 35 km til Chania sentrum og den gamle venetianske havnen

Restaurant 1,6 km til Plaka

Landsby 1,6 km til Plaka sentrum

Flyplass 130 km til Heraklion flyplass (HER)

Havn 20 km til Souda

* = Obligatorisk felt