Beskrivelse

Velkommen til en seiltur i Kykladene, de magiske greske øyene i Sør-Egeerhavet. La drømmeferien din bli virkelighet om bord vår flotte Sun Odyssey 52,2 og gled deg til en minnerik opplevelse i dette greske øy-paradiset med krystallklar sjø, nydelige strender, pittoreske havner, vakre små landsbyer, god mat og hyggelig lokalbefolkning. Vi er et lite firma som har spesialisert oss på Kykladene, og vi chartrer fortrinnsvis vår seilbåt med skipper. Dersom det kan dokumenteres erfaring i seiling av båt i denne størrelse vil vi kunne vurdere bare-boat charter. Vår base er på Paros, i midten av Kykladene. Paros er den perfekte øyen å ha som utgangspunkt for seiling i denne øygruppen. Herfra kan man i løpet av få timer seile til de omkringliggende øyene Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Sifnos, Syros, og Mykonos (for å nevne noen), samt de vakre Små-Kykladene Iraklia, Koufonissia og Schinoussa. Uansett vindretning og vindstyrke, er det nydelige destinasjoner å seile til fra Paros. Dersom det foretrekkes å begynne seilasen fra en annen øy enn Paros, kan vi anbefale å starte fra Santorini eller Mykonos. Vårt lille team av utvalgte skippere har seilt disse farvann i mange år og har inngående kunnskap om hver øy, hver havn, hver bukt og hver strand. Skipperen vil sørge for at du seiler i komfort og sikkerhet, og vil ta deg med til de vakreste stedene disse nydelige øyene har å by på. Det er flere fordeler med å leie en seilbåt med skipper. Mens Egeerhavet er kjent for nydelig asurblå sjø og pittoreske havner, har de fleste øyene ingen organiserte marinaer. Dette bidrar klart til sjarmfaktoren, men kan være en utfordring når det gjelder å finne et trygt sted og ankre eller fortøye. Skipperen kjenner alle de beste ankringsplassene uansett værforhold, og eliminerer denne bekymringen. I juli og august er Kykladene i tillegg preget av den til tider sterke vinden ”Meltemi” fra nord. Mens seilere uten tidligere erfaring fra dette området vil kanskje bekymre seg og unngå å seile i denne vinden, vet skipperen nøyaktig i hvilken vindstyrke man kan fortsatt ha en behagelig seilas fra øy til øy.

Senger & Bad

Vår Sun Odyssey 52,2, har fire doble lugarer, hver med eget bad, pluss en skipperlugar med eget bad. Seilbåten er meget velholdt, har høy standard og all komfort. De romslige lugarene er beregnet til 3-4 par, eller to familier. De to lugarene akter er litt større enn de to lugarene forut som kan slås sammen til en større lugar. Det er også mulighet for å gjøre om salongen til en ekstraseng, men dette er ikke noe vi anbefaler om ikke strengt nødvendig.  

Program

Normalt ser man vinden an, og bestemmer seg for en rute sammen med skipperen. Avhengig av vindretning er dette to forslag som lett kan gjennomføres: Forslag til seilas nordover via Mykonos Dag 1: Paros-Syros (ca. 3 timer) Dag 2: Syros-Mykonos (ca. 2 timer) Dag 3: Mykonos-Delos (besøke Delos og BBQ på Rhinia, en øde øy med nydelig strand) Dag 4: Delos-Naxos eller Paros/Naoussa (ca. 4 timer) Dag 5: Naxos–Iraklia (ca. 3 timer) Dag 6: Iraklia-Paros (ca. 3 timer)

Forslag til seilas sørover via Santorini Dag 1: Paros-Sikinos eller Ios (ca. 4 timer) Dag 2: Sikinos-Santorini (ca. 3 timer) Dag 3: Santorini-Folegandros (ca. 4 timer) Dag 4: Folegandros-Poliegos (ca. 3 timer, BBQ på nydelig strand) Dag 5: Poliegos–Sifnos (ca. 3 timer) Dag 6: Sifnos-Paros (ca. 3 timer)

Priser per uke


PRISER 2020:

MAI Euro 2000 per uke + 1200 for skipper, sum Euro 3200
1-21 JUNI Euro 2500 per uke + 1200 for skipper, sum Euro 3700
22 JUNI til 23 AUGUST Euro 3000 per uke + 1200 for skipper, sum Euro 4200
24 AUGUST til 13 SEPTEMBER Euro 2800 per uke + 1200 for skipper, sum Euro 4000
14-27 SEPTEMBER Euro 2500 per uke + 1200 for skipper, sum Euro 3700
28 SEPTEMBER til 26 OKTOBER Euro 2000 per uke + 1200 for skipper, sum Euro 3200
Ta kontakt for gode tilbud!

PRISEN INKLUDERER SKIPPER, SENGETØY, HÅNDKLÆR OG UTVASK. I tillegg kommer forbruk av vann og diesel, havnavgifter, og mat og drikke. 

Område galleri og annen informasjon

Les om og se bilder av øyene

(Amorgos, Anafi, Andros, Antiparos, Donoussa, Folegandros, Ios, Iraklia, Kea, Kimolos, Kithnos, Koufonissia, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Schinoussa, Serifos, Sifnos, Sikinos, Syros, og Tinos.)

KYKLADENE

”Kyklade” kommer fra det greske ordet for sirkel, og refererer til øyene som omringer den antikke, hellige øyen Delos (ved siden av Mykonos). Av de 39 øyene som utgjør Kykladene er 23 av disse fortsatt bebodd. Disse er (i alfabetisk rekkefølge): Amorgos, Anafi, Andros, Antiparos, Donoussa, Folegandros, Ios, Iraklia, Kea, Kimolos, Kithnos, Koufonissia, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Schinoussa, Serifos, Sifnos, Sikinos, Syros, og Tinos.

Hver øy er aldeles nydelig, og har sin egen sjarmerende særegenhet. Noen av disse er verdensberømt for sin vakre solnedgang, andre for sitt kosmopolitiske natt og-uteliv.

Alle er kjent for sine kubiske, små hvitvaskede hus i trange blomsterfylte gater, sine ti-talls små kapeller spredt i landsbyer langs kysten og i de mest fjernliggende områder, hyggelig lokalbefolkning, god mat, og fantastiske strender med krystallklart vann. Innen noen få timer kan man seile fra den ene til den andre øyen, og oppleve noe nytt og spennende.

Denne introduksjonen er kun ment som en liten guide til seiling i disse øyene, mer informasjon finner du på ulike websider som spesialiserer seg på disse vakre øyene. Klikk på navnet til hver øy for link til side med mer informasjon og bilder.

Forespørsel

* = Obligatorisk felt