KOLYMBARI OMRÅDET

Kolymbari  har en deilig, lang, strekning kyst med delvis sand og delvis småstein og krystallklar sjø. Dette er et utmerket område dersom man ønsker fred og ro, og lite turisme. Stranden strekker seg østover til Tavronitis-området og har Blå Flagg-status, og floraen preges av Tamarisk-trær og den sjeldne sjøliljen som er en beskyttet art.

Langs den hyggelige strandpromenaden er det flere gode tavernaer og kafeer, og ellers i denne sjarmerende landsbyen er det et bra utvalg små-butikker.

Kolymbari har også en liten båthavn, og i utkanten av landsbyen er det historiske klosteret Gonia og det ortodokse akademiet på Kreta.

Kolymbari er 12 km fra de velkjente feriemålene Platanias og Agia Marina, og det går buss ca. hver halvtime til Chania langs den gamle hovedveien.

Området er et vandreparadis både langs kysten og i den vakre naturen blant olivenlunder på Rodopou-halvøyen.  KART

Ravdoucha: Denne lille landsbyen høyt ovenfor sjøen har nydelig utsikt over Kissamos-bukten og havet, og den lille stenstranden nedenfor lengst sør, er idyllisk. Her er også en taverna, ”Waves on the Rock” som lager veldig, veldig god mat, og hvor man som oftest får lokalfisket gresk hummer og fersk fisk. Stranden ved Ravdoucha har også et lite naturlig, beskyttet saltvannsbasseng som åpner opp til sjøen, ideelt for småbarn.  KART

Afrata er en hyggelig liten landsby med et par restauranter og en liten strand i en liten bukt med nydelig, klart vann. Man får enkel og god servering fra kafé på stranden, og det er generelt stille og lite folk. KART