Mykonos

MYKONOS er en øy i Hellas som tilhører Kykladene i Egeerhavet. Øyen ligger mellom Tinos, Syros, Paros og Naxos. Den har et areal på 86 km² og er 364 meter på det høyeste. Det bor like over 9000 innbyggere på Mykonos, og det største tettstedet, Mykonos by, (også kalt Chora) ligger vest på øyen.

Øyen er en av de store turistdestinasjonene i Egeerhavet med feriegjester fra hele verden. Mykonos er kjent for sine hvite hus i karakteristisk, kykladisk arkitektur, lystbåter i den vakre havnen, kosmopolitisk atmosfære, og pittoreske vindmøller. Det er grunn til at vindmøllene er her; Meltemi-vinden kan være ganske sterk juli og august, men alle villaene som Almyra tilbyr har en vindbeskyttet beliggenhet og nærhet til strender med rolig sjø.

STRENDENE

Mykonos er kjent for å ha noen av de vakreste strendene i Hellas. De beste strendene på øyen finner du på sør-og vestkysten; Ornos, Agio Ioannis, Agios Stefanos, Paradise og Super Paradise, Kalo Livadi, Kalafati, Paranga og Platis Gialos. Strendene består stort sett av sand, er relativt barnevennlige, og mange er langgrunne. Det finnes et godt tilbud av vannsportsaktiviteter; her kan du lære vindsurfing, dykking og å stå på vannski.

SEVERDIGHETER

Blant severdighetene i Mykonos by bør nevnes den kritthvite kirken Paraportiani med sine fire kapeller formet som en “T”. I gamlebyen finner du Alefkandra kvartalene, også kalt Lille Venezia, der husene står på påler i havet. På en høyde over byen står de velkjente vindmøllene, og i sentrum kan du se Tria Pighadia (“plassen med de tre brønner”) hvor hele byens vannforsyning kom fra inntil 1956. Mykonos har også et arkeologisk museum, et folkemuseum og et interessant maritimt museum. I de trange gatene råder en typisk kykladisk atmosfære. Her finner du en fornøyelig blanding av restauranter, kaféer, barer og eksklusive butikker.

RESTAURANTER OG SHOPPING

Mykonos har hatt erfaring med turister siden 1960-tallet, og dette gir seg utslag i veldrevne hoteller, meget gode spisesteder og muligheter for shopping uansett størrelse på lommeboken. Her har du muligheten å innta et bedre måltid på eksklusive restauranter, eller god gresk mat på enkle tavernaer. Har du lyst å shoppe, kan du velge mellom alt fra spennende merkevarer til ordinære turistsjapper.

NATTLIV

Nattelivet på Mykonos er verdenskjent. Hit kommer en pulserende blanding av ulike typer mennesker fra alle deler av verden. Flere av nattklubbene kåres som blant de beste i verden.

Ved ankomst får alle Almyras gjester en oppdatert oversikt over de beste restaurantene, barene og butikkene på Mykonos.

REISEN DIT

Mykonos har gode forbindelser til de fleste av naboøyene og Pireus (Athens havn). Øyen har også en internasjonal flyplass som tar imot charterturister fra utlandet.